Commission by MTA Arts for Transit & Urban Design, New York

Permanent decoration of train station in Valley Stream, NY
© Malin Abrahamsson/MTA Arts for Transit, 2009.
Photo: Matthew Kroening

An 8-part, 48 ft long frieze of glass and ceramic mosaics fill the platform waiting room, and two large mosaic panels hang above the stairway and escalator enclosures. On the floor in the Station House ticket room is a 9 ft diameter recycled glass terrazzo floor medallion.
Completed in 2009.

Project budget: $87,000.00
Fabricators: Mosaika Art & Design and Elite Terrazzo Flooring

2009
 2009 Mosaic: ceramic tile & smalti  2009 Mosaic: ceramic tile & smalti  2009 Mosaic: ceramic tile & smalti
 2009 Mosaic: ceramic tile & smalti  2009  2009 Mosaics: ceramic tile & smalti
 2009 Mosaic: ceramic tile & smalti  2009 Terrazzo with recycled glass  2009 Terrazzo with recycled glass
Bibliography Section Article Bibliography Section Catalog Bibliography Section Web Link PDF icon displayed by thumbnail Sold Dot